header bg1

header bg1

Μια ακόμη διάκριση για σπουδαστή από το Beauty & Fashion Academy του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Accessorize 2009 από το Heering Cherry Liquer. Ο τελειόφοιτος σπουδαστής Λουκάς Αλιφραγκής κατέκτησε το πρώτο βραβείο, διεκδικώντας χρηματικό έπαθλο και «το χρυσό» εισιτήριο για το Μεγάλο Τελικό του Accessorize 2009 που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Raffles Hotel, στη Σιγκαπούρη, το καλοκαίρι του 2009. Εκεί θα παρουσιάσουν τα «cocktail» τους φορέματα και ποτά, απολαμβάνοντας μία μοναδική εμπειρία και ευκαιρία διεθνούς προβολής. Ο διαγωνισμός Accessorize 2009 του Heering Cherry Liqueur πραγματοποιείται σε 16 χώρες ( ΗΠΑ, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία ). Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Barmen Ελλάδος. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 15 σπουδαστές και σπουδάστριες σχολών, οι οποίοι με ελεύθερη βούληση εμπνεύστηκαν σε 5 κατηγορίες cocktail: classic, romantic, exotic, vintage, dramatic και rock & roll. O τελικός του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στα ιδιόκτητα atelie του IEK AKMH με κριτές τους: Μάκη Τσέλιο - Σχεδιαστή Μόδας και Καθηγητή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Μαίρη Βογιατζή - Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Καρούλια και Ερατώ Αποστολίδου - Αssistant Brand Manager Ηeering.
 
Success Story: Λουκάς Αλιφραγκής
Η Αθηνά Γιαννακάκη, ταυτόχρονα με την αποφοίτησή της από το Τμήμα Σχεδίου Μόδας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος, κέρδισε και την πρώτη της επαγγελματική συνεργασία με το Δίκτυο Μόδας GRAMA. Αναδείχθηκε νικήτρια του Διαγωνισμού Σχεδίου Μόδας, που προκήρυξε η GRAMA αναζητώντας μεταξύ των τελειόφοιτων της ΑΚΜΗΣ, το ταλέντο που θα μπορούσε να ταιριάξει τις δικές του δημιουργίες, στο στυλ και στην υψηλή ποιότητα των ρούχων GRAMA. Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, αλλά η Αθηνά με τα σχέδια που παρουσίασε ξεχώρισε. Το έπαθλο του διαγωνισμού, ήταν η συνεργασία με την GRAMA, και η ένταξη σχεδίων της νικήτριας στην παραγωγή, στο πλαίσιο της νεάς κολεξιόν της GRAMA για τη χειμερινή περίοδο 2010 – 2011. Έτσι η Αθηνά Γιαννακάκη προσκλήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Πρόεδρος του Δικτύου GRAMA κ. Άρης Βασιλειάδης, παρέλαβε τα σχέδια της αποφοίτου –πλέον- της ΑΚΜΗΣ και της επέδωσε την επιταγή, με την οποία «σφραγίστηκε» η συνεργασία τους και το ξεκίνημα μιας πολλά υποσχόμενης σταδιοδρομίας για την «δική μας» Αθηνά.
 
Success Story: Αθηνά Γιαννακάκη
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ο 2ος Διαγωνισμός Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ομίλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 14).
Οι πιο ξεχωριστές δημιουργίες οκτώ ομάδων σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος απέσπασαν τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια, που αντιστοιχούσαν σε χρηματικά έπαθλα, βιβλία, κ.α.
Την πενταμελή Κριτική Επιτροπή και την εικοσαμελή Επιτροπή Κοινού αποτελούσαν μέλη της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας: καταξιωμένοι σεφ, γευσιγνώστες, στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων και εκδοτικών οίκων, καθώς και πρόεδροι εταιριών τροφίμων που στήριξαν το διαγωνισμό. Μεταξύ αυτών: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας και ιδιοκτήτης εταιρείας τροφίμων κ. Παναγιώτης Κουκουβίτης, ο executive chef του ξενοδοχείου Sun Beach και ιδιοκτήτης εταιρείας cateringκ. Δημήτρης Στάϊκος, ο executive chef και πρόεδρος της εταιρείας “Alegro” κ. Θωμάς Πενόπουλος, ο executive chef του ξενοδοχείου Skiathos Princess κ. Παναγιώτης Κουτσουβέλης, ο f/b manager του συνεδριακού κέντρου Polisκ. Στράτος Παπαθεοδώρου, ο γενικός διευθυντής της McCainHellasκ. Σάββας Δαμιανίδης, η πρόεδρος της εταιρείας τροφίμων «Προικάς» κ. Μαρία Προικά, η συγγραφέας και εμπορική διευθύντρια του εκδοτικού οίκου «Μαλλιάρης» κ. Κική Εμμανουηλίδου, κ.α.
 
Success Story: Διαγωνισμός Μαγειρικής - ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος
Με συναισθήματα μεγάλης περηφάνιας μάς γέμισε ένας ακόμη σπουδαστής μας με τη σπουδαία διάκριση του στο διαβαλκανικό διαγωνισμό Video Art Installation. Ο σπουδαστής του B.A. in Performing Arts της Ακαδημίας Τέχνης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, Ανέστης Κορνέζος βραβεύτηκε στον 4ο Διαβαλκανικό Διαγωνισμό Video Art Installation, φεστιβάλ που απευθύνεται σε δημιουργούς ψηφιακών μέσων. Στο διαγωνισμό υπήρχαν 179 υποψηφιότητες εκπροσωπώντας όλες τις Βαλκανικές χώρες. Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού απονεμήθηκε στον ταλαντούχο σπουδαστή μας, Ανέστη Κορνέζο για το έργο του Necrology - Μελλοθάνατου Λέξις. Τo δεύτερο βραβείο έλαβε ο Σέρβος Goran Becirovic με το έργο του Flowers in the Window και το τρίτο βραβείο η Tamirova Stupel από τη Βουλγαρία για το Dancing Freak. Οι κατηγορίες που διαγωνίσθηκαν οι υποψήφιοι ήταν: video art, animation, digital image, web art και installation art.
 
Success Story: Ανέστης Κορνέζος
Δια χειρός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Εϊπίδη, σε μια λιτή τελετή στο θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος ο εκπαιδευτικός μας όμιλος βράβευσε την απόφοιτο της Ακαδημίας Τέχνης «ΑΚΜΗ» και ήδη διακεκριμένη νέα σκηνοθέτιδα Κατερίνα Γκιουλμιχαλάκη, για την πρόκρισή της με την ταινία της «Επίσκεψη», στην τελική εξάδα ξένων συμμετοχών του Φεστιβάλ «Κίνα 2009». Στο άκρως ελπιδοφόρο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας της Κατερίνας Γκιουλμιχαλάκη, αναφέρθηκε ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β.Ελλάδος κ. Σταύρος Καπελιώτης, τονίζοντας πως η μόλις 23 ετών νέα σκηνοθέτιδα, έχει ήδη στο ενεργητικό της διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Την πρόκρισή της στην τελική εξάδα ξένων συμμετοχών του διεθνούς φεστιβάλ «Κίνα 2009» με την ταινία της «Επίσκεψη», και με την ταινία της «Χρόνια Πολλά» το 2ο βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας στο Φεστιβάλ Νάουσας και το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας, στο φεστιβάλ «Μικρές Πρεμιέρες».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και «πατέρας» του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Εϊπίδης, επέδωσε την τιμητική πλακέτα της ΑΚΜΗΣ στην Κατερίνα Γκιουλμιχαλάκη, επισημαίνοντας τις απαιτήσεις που δημιουργούν τα ελπιδοφόρα ξεκινήματα και ευχόμενος, να δει στο μέλλον την Κατερίνα να καταξιώνεται μέσα από τη δουλειά της. Τόνισε δε, ότι «και οι πόρτες του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, είναι πάντα ανοιχτές για νέους δημιουργούς». Η σκηνοθέτιδα Κατερίνα Γκιουλμιχαλάκη, ευχαρίστησε την ΑΚΜΗ και τον κ. Εϊπίδη, υπογραμμίζοντας από την πλευρά της, «πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη φορέων και καταξιωμένων προσωπικοτήτων που είναι κοντά στους νέους ανθρώπους, τους στηρίζουν και ενθαρρύνουν τις προσπάθειές τους».
 
Success Story: Κατερίνα Γκιουλμιχαλάκη
Το μεγάλο «παρών» έδωσε για μία ακόμη χρονιά το Beauty & Fashion Academy του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ στη μεγάλη γιορτή της μόδας, του στυλ και της ομορφιάς κατακτώντας την πρωτιά για μια ακόμα φορά. Η νέα ταλαντούχα fashion designer του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κατερίνα Μαλακασιώτη κατέκτησε το βραβείο "νέας γενιάς σχεδιαστών". H Ελληνική Εβδομάδα Μόδας Fashion Week Athens με συλλογές για το Καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΔΕ (Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού) - Υπουργείο Ανάπτυξης. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και των κλαδικών οργανώσεων: ΣΕΠΕΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος), ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων) και ΕΛΣΕΒΒΥΕ (Σύνδεσμος Υποδηματοποιών). Επιδείξεις Μόδας παρουσίασαν οι: Aslanis, Makis Tselios, Kathy Heyndels, Nikos-Takis, Victoria Kyriakides, Angelos Bratis, Katerina Alexandraki, Dimitri Zafiriou, Lιto Barre, Delight, Dimitris Petrou, Samantha Sotos, Vassilia, Giannetos, Ugo Zaldi Και Julia Bergovich.
 
Success Story: Κατερίνα Μαλακασιώτη
Μια συγκινητική προσωπική ιστορία, που δίνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη δική του επιτυχία αλλά και στη δική μας υπερηφάνεια, συνοδεύει το 26χρονο Βάχαγκ Καραπετιάν που «κέρδισε» το κοινό του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με την ταινία του «Οδυσσέας».
Ήρθε πριν τρία χρόνια στην Ελλάδα από την Αρμενία χωρίς να γνωρίζει ούτε λέξη ελληνικών. Παρά τις αντίξοες συνθήκες μιας νέας αρχής, έφτασε γρήγορα στο σημείο να γνωρίζει καλά ελληνικά με πιστοποιητικό γλωσσομάθειας 3ου επιπέδου, με τη βοήθεια των εθελοντών εκπαιδευτικών του συλλόγου «Οδυσσέας», που αποτέλεσε και το θέμα της ταινίας του. Και ενώ συνεχίζει ακόμα τις σπουδές του στην Ακαδημία Τέχνης της ΑΚΜΗΣ, ο Βάχαγκ Καραπετιάν κατόρθωσε, όχι μόνο να λάβει μέρος με την πρώτη του ταινία στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αλλά και να κατακτήσει το Βραβείο Κοινού το οποίο παρέλαβε κατά την τελετή λήξης της διοργάνωσης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρο Βούγια. Όλα αυτά, μέσα σε τρία χρόνια από την έλευσή του στην Ελλάδα.
Η νέα αυτή διάκριση σπουδαστή μας, δικαιώνει πρώτα τον ίδιο, τους καθηγητές του, αλλά και συνολικά τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ που είχε πρώτος επιβραβεύσει την ήδη συγκινητική προσπάθειά του, μία εβδομάδα νωρίτερα, με μια λιτή τελετή και την απονομή τιμητικής πλακέτας, πριν την προβολή της ταινίας «Οδυσσέας» στην αίθουσα «Τζον Κασαβέτης» στο Λιμάνι.
 
Success Story: Βάχαγκ Καραπετιάν

<< Start Previous 1 Next Last >>

Page 1 of 1